
המדריך לחיים מאוזנים

שינה מטיבה
המחקרים מוכיחים כ 7-8 שעות שינה יסייעו לשמירה על המערכת החיסונית ולפעילות תקינה של אברי הגוף (מערכת התנועה, מערכת העיכול, תפקוד המוח).

סביבה תומכת
הקיפו את עצמכם באנשים הטובים לכם וצרו מערכת תמיכה מכילה וסבלנית. סביבה תומכת היא ללא ספק מנוע חשוב וטוב להתפתחותנו האישית.

ואחרון חביב הוא החיבוק
המדע כבר הוכיח שבזמן חיבוק של 20 שניות לפחות (כמו גם בזמן פעילות גופנית), משתחררים בגופנו אנדרופינים (חלק מקבוצה של חומרים כימיים המצויים באופן טבעי במוח) ויש להם תפקיד חשוב בשליטה על כאב, על רגשות כמו פחד, מתח והנאה. לפיכך, האנדרופינים מסייעים לשיכוך כאב ושיפור מצב הרוח. לא סתם נתנו לו את התואר "סם האושר".

תזונה ופעילות גופנית
תזונה מטיבה בשילוב פעילות גופנית חשובים מאוד לפעילותו התקינה של הגוף. כל בחירה תזונתית, תביא לתוצאה כלשהי. את התוצאה ניתן למדוד ובעזרתה נוכל להבין איך ממשיכים לשפר. כך גם כשאנו בוחרים בפעילות גופנית.
תזונה בריאה ופעילות גופנית יעזרו לנו להיראות, להרגיש ולחיות במיטבנו.

התמקדו בתהליך ולא בתוצאה
שינויים נכונים מגיעים בצעדים קטנים. למידה היא חלק חשוב מאוד בתהליך השינוי. אל תוותרו עליה. ראשית, הבינו מהו השינוי אליו אתם שואפים. תהיו ברורים לעצמכם. לאחר מכן בנו תכנית עבודה ואז צאו לפעולה. לעיתים אנחנו זקוקים להכוונה וליווי מקצועי. אל תהססו לקבל אותם.

לשמור על חיוך ושמחה
אלה יחזקו את הצ'י (האנרגיה בגוף) ובכך יחזקו את מערכת החיסון.

לחיות את החיים בזרימה
העולם האינטנסיבי בו אנו חיים,
יוצר לא מעט הפרעות אשר מובילים לתקיעות נפשית או פיזית. נסו לחיות במודעות והשתדלו להיות בזרימה. כשעולה קושי, בדקו עם עצמכם מהן הפעולות/המעשים שישרתו אתכם הכי טוב והתמקדו בהם.

כאב, מה הוא אומר לנו
כאב שמופיע הוא נורת אזהרה לחסימה כלשהי בזרימה האנרגטית בגוף. כאב לא מטופל יכול להביא לשרשרת אירועים שישפיעו על תפקוד הגוף והנפש. לעיתים, הכאב מאלץ אותנו לעצור ולבחון את דרכנו. פחד מהלא נודע הוא לגיטימי ואנושי. יחד עם זאת, אל תתנו לו לשתק אתכם.

ניהול זמן
גם בתוך טירוף היו יום, עשו מה שביכולתכם להקדיש זמן לעצמכם. לדברים שממלאים מצברים וגורמים לכם לסיפוק אישי.

מדיטציה לבואו של בוקר
עם כוחות מחודשים, אנרגטי ומפוקס
